Is een Nanny of Family Assistant duur? Het eerlijke verhaal over de kosten

Is een Nanny of Family Assistant heel duur of valt het onder aan de streep wel mee in vergelijking met andere vormen van kinderopvang en gezinsondersteuning? We leggen het eerlijke plaatje aan je uit aan de hand van voorbeelden.

Wat kost een Nanny? 

Vanaf 2700 euro per maand heb je een fulltime Nanny aan huis. Hiervoor krijg je volledige flexibiliteit en toewijding aan jouw familie. De Nanny neemt niet alleen de verzorging en opvoeding van de kinderen over tijdens jullie afwezigheid, maar doet ook boodschappen en voert huishoudelijke taken uit. Jullie spreken samen af hoe laat de Nanny elke dag bij jullie is en wanneer zij vertrekt. Ook in de avonduren kan de Nanny geregeld oppassen als jullie samen een diner hebben bijvoorbeeld. Als je berekent hoeveel je kwijt bent met twee kinderen fulltime op de opvang en één kind op de BSO en daarop nog de kosten voor huishoudelijke hulp en incidentele oppas telt, ben je met een Nanny goedkoper uit. 

Wat kost een Family Assistant?

Vanaf 3500 euro per maand heb je een fulltime Family Assistant aan huis. Een Family Assistant ontzorgt de familie volledig en kan ook PA-werkzaamheden verrichten in het bedrijf van een van de ouders. Een Family Assistant neemt, naast de verzorgende, ook de organisatorische en aansturende taken op zich. Denk aan het beheren van de familieagenda, afspraken, het organiseren van uitstapjes, het kopen van de kinderkleding, het regelen van vakanties en licht administratieve werkzaamheden. Een Family Assistant levert altijd maatwerk. We regelen alles wat nodig is om jou en je gezin optimaal te laten functioneren. 

Krijg ik kinderopvangtoeslag als ik een Nanny of Family Assistant inhuur? 

Ja, als de Nanny geregistreerd is bij een gespecialiseerd bureau (zoals TFA) heb je recht op kinderopvangtoeslag. Een andere voorwaarde is dat beide ouders werken. De hoogte van de kinderopvangtoeslag is gebaseerd op het gezamenlijke inkomen van de ouders. The Family Assistant helpt jullie bij het opstellen van de contracten en kan meedenken over wat het beste is voor jullie financiële situatie. 

Kan ik een Family Assistant inhuren op mijn bedrijf?

Ja, dat kan. In deze uitgebreide blogpost vertellen we je alles over het inhuren van een Family Assistant op de zaak. Dit kan in sommige gevallen heel voordelig zijn. Een Family Assistant voert dan niet alleen licht administratieve taken uit voor het gezin, maar ook voor je onderneming. Soms heb je daardoor geen PA meer nodig in je bedrijf en dat scheelt weer kosten.

Rust en balans voor het hele gezin? TFA matcht Nannies en Family Assistants aan drukbezette families

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen je graag met het vinden van de perfecte match voor jullie gezinssituatie.